ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 1η Θεματική εκδήλωση για την παιδεία

Οι σύγχρονες σχολικές υποδομές και η λειτουργία των σχολείων αποκλειστικό και διαρκές καθήκον του Δήμου.
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η 1η Θεματική Εκδήλωση για την παιδεία και τις υλικοτεχνικές υποδομές που διοργάνωσε η δημοτική παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΑ» με ομιλητές τον κ. Γ. Χαρωνίτη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ Α.Ε., τον κ. Θ. Ανδρώνη, Δ/ντη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθηνών και τον κ. Π. Σπιθουράκη, Δ/ντη του Αναξαγόρειου Γενικού Λυκείου της Ν. Ερυθραίας. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Μανώλης Μιχάλας, εκπαιδευτικός τεχνολογίας και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Ανάμεσα σε αρκετούς δημότες του Δήμου Κηφισιάς βρέθηκαν εκπρόσωποι από αρκετές δημοτικές παρατάξεις όπως: η κ. Κ. Καραλή, πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και του ΝΠΔΔ Κοινωνική Μέριμνα, η Ρένα Πολίτη, ο Γιώργος Σκορδίλης, η Ράνια Ντάλλη, ο Φαίδων Βόβολης και η Αγγελική Καφεντζή, αλλά και η κ. Β. Ταμβάκη, τέως Δήμαρχος Ν. Ερυθραίας, ο Κώστας Ζαχαριάδης, γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η Στέλλα Πολίτου, Αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΚΤΥΠ Α.Ε. καθώς και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΔΥΝΑΜΗΣ ΖΩΗΣ: Γ. Μπαλάφας, Κ. Μαλακού και Θ. Λιάκος.








Την εκδήλωση προλόγισε η Αγγελική Παπάζογλου, υποψήφια Δήμαρχος Κηφισιάς με το συνδυασμό «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΑ» η οποία ανέφερε ότι η σημερινή εκδήλωση για την παιδεία αποτελεί την πρώτη από μία σειρά θεματικών εκδηλώσεων που θα διοργανώσει ο συνδυασμός με στόχο να ανοίξει ο διάλογος για κρίσιμα θέματα που απασχολούν τους δημότες και να δοθεί σε όλους το βήμα να εκθέσουν τις απόψεις τους. Μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις αλλά και τις συναντήσεις με θεσμικούς φορείς και συλλόγους της πόλης η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΑ» στοχεύει στο να διαμορφώσει τις προγραμματικές της θέσεις λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα της οργανωμένης κοινωνίας της Κηφισιάς, Ν. Ερυθραίας και Εκάλης. Παράλληλα, επεσήμανε εμφατικά πως η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΑ» θέλει να αποτελεί μία χρήσιμη δύναμη στα αυτοδιοικητικά πράγματα, να συμβάλλει στην εξεύρεση λύσεων, στην επίσπευση των διαδικασιών και στη διαμόρφωση κλίματος προωθητικών συναινέσεων και συνεργασιών. Ειδικότερα, επ’ αφορμή του θέματος της εκδήλωσης, η κ. Αγγελική Παπάζογλου αναφέρθηκε στο σοβαρό θέμα των σχολικών υλικοτεχνικών υποδομών για τις οποίες αποτελεί καθήκον του Δήμου να διαμορφώσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα έγκαιρης διάγνωσης, αξιολόγησης, συντήρησης και προγραμματισμένης επίλυσης των τεχνικών προβλημάτων αλλά και ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων. Μίλησε, επίσης, για την λειτουργία «ανοιχτών σχολείων» με ευθύνη του Δήμου τις απογευματινές ώρες, την πρόβλεψη σίτισης άπορων μαθητών και μαθητριών αλλά και τη δημιουργία αιθουσών πολλαπλών χρήσεων με κατάλληλο σύγχρονο εξοπλισμό και την αναβάθμιση των σχολικών βιβλιοθηκών ως κοιτίδες γνώσης και πολιτισμού.




Ο κ. Θ. Ανδρώνης επεσήμανε ότι στην ψηφιακή εποχή υπάρχουν αρκετές δυνατότητες ώστε να αναπτυχθεί η ψηφιακή τάξη που θα φέρει τα παιδιά σε επαφή με τους συνομήλικούς τους από άλλες χώρες ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι οι βιβλιοθήκες αποτελούν την καρδιά της σχολικής μονάδας.

Ο κ. Π. Σπιθουράκης αναφέρθηκε διεξοδικά σε ζητήματα υλικοτεχνικών υποδομών με έμφαση στη σύνδεση των σχολείων με φυσικό αέριο, την ύπαρξη ενός ειδικού τεχνικού συνεργείου για την επίλυση των καθημερινών τεχνικών προβλημάτων των σχολείων, την ανάγκη ύπαρξης ανελκυστήρα σε κάθε σχολείο, τις αίθουσες πολλαπλών χρήσεων. Παράλληλα, μίλησε για το δίκτυο σχολικών βιβλιοθηκών και την ορθή λειτουργία τους αλλά και τη στελέχωση του Λυκείου με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς αλλά και γραμματειακή υποστήριξη.



Ο κ. Γ. Χαρωνίτης, αναφερόμενος στο θέμα που απασχολεί τους δημότες του Δήμου Κηφισιάς σχετικά με το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Ν. Ερυθραίας, έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις για την πορεία του θέματος και δεσμεύτηκε ότι έως το τέλος του Ιουνίου θα έχει γίνει η επανυποβολή του επικαιροποιημένου φακέλου του έργου στην Περιφέρεια Αττικής αλλά και η δημοπράτησή του. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο νέο πλαίσιο που διέπει τις σχολικές εγκαταστάσεις όπου αναλογούν 6 τ.μ./παιδί, λαμβάνεται μέριμνα για την προσβασιμότητα ΑμΕΑ αλλά και την ασφαλή πρόσβαση και προσέλευση των μαθητών στο σχολείο. Ανέφερε, επίσης, ότι το 10ο Νηπιαγωγείο Κηφισιάς θα παραδοθεί το 2020 ενώ, για το 3ο Νηπιαγωγείο και 3ο Δημοτικό Ν. Ερυθραίας ανέφερε ότι έχει χωροθετηθεί στο ΟΤ 275 και η μελέτη του θα επισπευστεί να γίνει εντός της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου ώστε κατά το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 να ενταχθεί ως ώριμο έργο και να αποφευχθούν τυχόν καθυστερήσεις.





      


            10-4-2019 
         Γραφείο Τύπου







   



     φωτορεπορτάζ:


        Μ. Ίσαρη   

Comments