ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ενημερωτικές συναντήσεις της δημοτικής παράταξης ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΑ στο ΚΑΤ και στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Άγιοι Ανάργυροι»

Ολοκληρώθηκαν χθες οι επαφές που είχε η δημοτική παράταξη ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΑ με θεσμούς, σωματεία και συλλογικότητες της πόλης μας.


Η επικεφαλής της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ και υποψήφια Δήμαρχος Κηφισιάς Αγγελική Παπάζογλου, συνοδευόμενη από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, επισκέφθηκε το νοσοκομείο ΚΑΤ για ενημέρωση και διερεύνηση των δυνατοτήτων ευρύτερης συνεργασίας με τον Δήμο Κηφισιάς.

Στη συνάντηση με τον διοικητή του ΚΑΤ, Ν. Κοντοδημόπουλο, συζητήθηκαν θέματα λειτουργίας του νοσοκομείου, τα καθημερινά προβλήματα που προκύπτουν με τη διαχείριση των περιστατικών, τη συμφόρηση που δημιουργείται με περιπτώσεις ασθενών που δεν χρήζουν στην πραγματικότητα νοσοκομειακής περίθαλψης, ζητήματα του προσωπικού που αγωνίζεται με ηρωισμό για να προσφέρει το αγαθό της υγείας σε χιλιάδες πολίτες, θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και οι δυνατότητες περαιτέρω διεύρυνσης της ήδη καλής συνεργασίας με τον Δήμο Κηφισιάς. 
Στη συνέχεια η κ. Αγγελική Παπάζογλου και οι συνυποψήφιοι στο συνδυασμό ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΑ επισκέφθηκαν το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Άγιοι Ανάργυροι» και συναντήθηκαν με τη Διοικήτρια του νοσοκομείου Μαρία Χαρίτου.

Η κ. Αγγελική Παπάζογλου ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, το οποίο αν και έχει ανακατασκευαστεί μετά το σεισμό με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ώστε να είναι σύγχρονο και λειτουργικό, εντούτοις στερείται κανονικής πρόσβασης με την Εθνική Οδό μέσω διάνοιξης σχετικής όδευσης. Περαιτέρω, αναφέρθηκαν προβλήματα που σχετίζονται με τη μη ύπαρξη αγωγών ομβρίων υδάτων με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν τα υπόγεια του νοσοκομείου, η μη εύκολη πρόσβαση και στο νοσοκομείο για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τους ασθενείς και τους συνοδούς τους, η αδυναμία της παρούσας δημοτικής αρχής να ολοκληρώσει το έργο της διάνοιξης του δρόμου αν και υπάρχει περιβαλλοντική μελέτη. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι ένα σύγχρονο νοσοκομείο από άποψη υλικοτεχνικής υποδομής με κατάλληλο και επαρκές προσωπικό με σημαντική εμπειρία στην αντιμετώπιση περιστατικών καρκίνου μένει στην ουσία αναξιοποίητο, αφού έχει πληρότητα μόλις στο 50%. Παράλληλα, στη συνάντηση διερευνήθηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας του Δήμου Κηφισιάς με το νοσοκομείο, όπως για π.χ. η παροχή ετήσιου τσεκ απ στους εργαζόμενους του Δήμου όπως ήδη γίνεται για τους εργαζόμενους του Δήμου Αγίων Αναργύρων.

Η Υγεία των δημοτών μας βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες της δημοτικής παράταξης ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΑ. Μια σύγχρονη δημοτική διοίκηση οφείλει να κάνει ό,τι το δυνατόν για τους πολίτες του Δήμου.




24-4-2019 Γραφείο Τύπου

Comments