ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 6η Θεματική Εκδήλωση της δημοτικής παράταξης «Κοινωνία Παρούσα» την Κυριακή 12 Μαΐου στην Πινακοθήκη Κουβουτσάκη

Με το δυναμικό παρόν πολλών δημοτών πραγματοποιήθηκε εχθές Κυριακή 12 Μαΐου στην Πινακοθήκη Κουβουτσάκη στην Κηφισιά, στο πλαίσιο της 6ης θεματικής εκδήλωσης της δημοτικής παράταξης «Κοινωνία Παρούσα», μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνάντηση για τον «πολιτισμό και την αισθητική παρέμβαση στην πόλη μας».




Στη συνάντηση απηύθυνε χαιρετισμό η υποψήφια Δήμαρχος Αγγελική Παπάζογλου, η οποία επεσήμανε την ιδιαίτερα μεγάλη σημασία της διατήρησης και φυσικά της αναβάθμισης της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης, όχι αυθαίρετα, αλλά με γνώμονα την αισθητική, τόσο των κατοίκων όσο και του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής. Επεσήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη χάραξης ενός τοπικού σχεδίου πολιτιστικής ανάπτυξης που θα βασίζεται σε συνέργειες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με την τοπική αυτοδιοίκηση.







Στην εκδήλωση μίλησε για θέματα πολιτισμού ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Κώστας Στρατής, τονίζοντας ότι το Υπουργείο είναι διατεθειμένο να ενισχύσει κάθε προσπάθεια ανάδειξης του πολιτιστικού προφίλ στο Δήμο. Ενώ, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις ενέργειες που έχουν γίνει επισταμένως το τελευταίο εξάμηνο από το Υπουργείο, μετά και από πρωτοβουλίες πολιτών του Δήμου μας και βεβαίως της Βουλής των Ελλήνων, έτσι ώστε να θεωρείται ότι σύντομα θα υπάρξει ευτυχής κατάληξη στο πολύχρονο ζήτημα και την εκκρεμότητα που αφορά στη συντήρηση ως επισκέψιμου μνημειακού χώρου της οικίας του Παύλου Μελά.




Ομιλήτρια ήταν επίσης η Κηφισιώτισσα τέως Υπουργός Πολιτισμού, Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού ΙΣΝ και υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κυρία Λυδία Κονιόρδου. 



Η κυρία Κονιόρδου αναφέρθηκε σε βιωματικές εμπειρίες που είχε ως κάτοικος της Κηφισιάς, επισημαίνοντας την ανάγκη να γίνει ο πολιτισμός μέρος της καθημερινότητας όλων των κατοίκων.



Τον συντονισμό της συζήτησης είχε ο Θέμης Δημητρακόπουλος, συγγραφέας, πολιτικός επιστήμονας και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την «Κοινωνία Παρούσα». Η συζήτηση διανθίστηκε με ανάγνωση ποιημάτων από τον συντονιστή και την κα Λυδία Κονιόρδου. Ενώ, στο περιθώριο της εκδήλωσης υπήρξε εικαστική έκθεση με έργα της κεραμίστριας και υποψήφιας δημοτικής συμβούλου κ. Κικής Γεροντάκη και της ζωγράφου και υποψήφιας δημοτικής συμβούλου κ. Κατερίνας Γεωργαντά.




Τη συνάντηση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης και ο τ. Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκος Φίλης.






13-5-2019 Γραφείο Τύπου

Comments