Τηλεφωνική γραμμή συμβουλευτικής στήριξης για την ενδοοικογενειακή βία

Μέσα στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η αναγκαία, πλην αναγκαστική, παραμονή στο σπίτι ελλοχεύει κινδύνους για πολλές γυναίκες που υφίστανται ενδοοικογενειακή βία αλλά και για τα παιδιά τους.
Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Κηφισιάς έλαβε την πρωτοβουλία να δημιουργηθεί στον Δήμο μας τηλεφωνική γραμμή συμβουλευτικής στήριξης για την ενδοοικογενειακή βία η οποία, μετά και από έγκριση του Δημάρχου μας κ. Γιώργου Θωμάκου, θα ξεκινήσει τη λειτουργία της από αύριο.
Την τηλεφωνική γραμμή θα υποστηρίζουν τα μέλη της Επιτροπής Ισότητας, που είναι κοινωνικοί επιστήμονες και εκπρόσωποι διακεκριμένων φορέων της πόλης. Τους ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση.
Καμία γυναίκα μόνη της στην κρίση που περνάμε.
Καμία γυναίκα μόνη στην ενδοοικογενειακή βία.
Καμία ανοχή στη βία κατά των γυναικών.
Μία πρωτοβουλία που θα μπορούσαν να ακολούθησουν και άλλοι Δήμοι.
Τηλεφωνική Συμβουλευτική Υποστήριξη για την ενδοοικογενειακή βία
Σας ενημερώνουμε ότι από αύριο Τρίτη ( 8π.μ. - 3μ.μ ), θα λειτουργεί Τηλεφωνική Γραμμή Συμβουλευτικής Υποστήριξης για την Οικογενειακή Βία , αξιοποιώντας Ψυχολόγους οι οποίοι υπέγραψαν με το Δήμο μας σύμβαση ορισμένου χρόνου. H δράση υλοποιείται από την Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών σε συνεργασία με Επιτροπή Ισότητας του Δήμου και την Πρόεδρο της κα Παπάζογλου. Το Πρόγραμμα που διαμορφώθηκε, έχει ως εξής:
1. ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
Μ. Αντύπα 3, Τηλέφωνο επικοινωνίας : 210-8012632
Ψυχολόγος: κ. Ελένη Βαρδακώστα
2. ΝΠΔΔ " Κοινωνική Μέριμνα "
Διονύσου 73 & Γορτυνίας, Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-6233315 και 210-8019633
Ψυχολόγος: κ. Ελένη Αλεξοπούλου
3. Στην Κεντρική Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου ( Μ. Αντύπα 3 ), θα παρέχει τις υπηρεσίες της τις ίδιες ώρες η Ψυχολόγος κ. Σπυριδούλα Μπουρτζώνη ( Τηλέφωνα επικοινωνίας : 210-8014249 και 210-8082994 ).


Comments