Χαιρετισμός Αγγελικής Παπάζογλου

Σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου ιστολόγιο, το οποίο ελπίζω να βρείτε ενδιαφέρον και χρηστικό. Το κύριο υλικό που μπορείτε να βρείτε εδώ αφορά στη δραστηριότητα της δημοτικής παράταξης «Κοινωνία Παρούσα» στο Δήμο της Κηφισιάς καθώς και σε θέματα ευρύτερου αυτοδιοικητικού ενδιαφέροντος. Δευτερευόντως, προτίθεμαι να αναρτώ εδώ παρεμβάσεις, ομιλίες και υλικό αναφορικά με τα θέματα της ισότητας των φύλων και της πρόληψης και καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών με τα οποία ασχολούμαι επαγγελματικά, επιστημονικά και κινηματικά.

Για 2η φορά ως υποψήφια Δήμαρχος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Κοινωνία Παρούσα στην Κηφισιά, Ν. Ερυθραία και Εκάλη" συμμετείχα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 όπου η παράταξή μας κατάφερε να αυξήσει τα ποσοστά της και να εκλέξει 2 δημοτικές συμβούλους (Αγγελική Παπάζογλου και Ανατολή Ζαρωτιάδου).

Ο Δήμος Κηφισιάς στον οποίο δραστηριοποιούμαι ως δημοτική σύμβουλος αποτελεί ένα σύμπλεγμα τριών ενοτήτων (Κηφισιά, Ν. Ερυθραία, Εκάλη), ένα τόπο πανέμορφο για να ζεις και να επισκέφτεσαι με ιστορικές καταβολές, πλούσια παράδοση στο χώρο των γραμμάτων και τεχνών, της πολιτικής, της μικρασιατικής μνήμης.

Στην Κηφισιά, όμως, σε αντίθεση με το τι πιστεύουν αρκετοί, κατοικούν άνθρωποι από διαφορετικές κοινωνικές διαστρωματώσεις με αρκετά προβλήματα που αφορούν στο σήμερα της πόλης και της ποιότητας ζωής. Πολλά μικρά ή μεγάλα θέματα που για άλλους Δήμους είναι αυτονόητα και έχουν προχωρήσει, για εμάς είναι ακόμη ζητούμενα. 

Ως Κοινωνία Παρούσα ενεργοποιούμαστε εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου και παρεμβαίνουμε συστηματικά με τις προτάσεις μας. Δουλεύουμε για να ενεργοποιηθεί και συμμετέχει στα κοινά το πλούσιο δυναμικό στους τομείς της επιστήμης, του πολιτισμού, της επιχειρηματικότητας, της εργασίας που κατοικεί στην πόλη.

Κυρίως, όμως, αναζητούμε τη νέα γενιά της πόλης μας που γεννήθηκε και μεγαλώνει εδώ για να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στα κοινά της πόλης, να αποτελέσει μία νέα αυτοδιοικητική φουρνιά που θα έχει τη δική της ορμή και όραμα και θα αφήσει το δικό της στίγμα.

Η χώρα μας βίωσε με οδυνηρό τρόπο τις συνέπειες των μνημονίων και της οικονομικής κρίσης, της υγειονομικής κρίσης Covid-19 αλλά και της κλιματικής κρίσης. Στις συνέπειες και τα παρεπόμενα ενός κόσμου που μαστίζεται από πολλαπλές κρίσεις και ανισότητες γίνεται πλέον κυρίαρχη η κουλτούρα της βίας τόσο εντός της οικογένειας και των συντροφικών σχέσεων όσο και μεταξύ συμμαθητών και συνομήλικων. Οι γυναικοκτονίες και η νεανική παραβατικότητα παρουσιάζουν αυξητικούς ρυθμούς. Το κοινωνικό ζήτημα και οι υποστηρικτικές δομές και δράσεις πρόληψης αποτελούν πρώτη προτεραιότητα. Χρειάζεται όμως ισχυρή πολιτική βούληση, σχέδιο, χρηματοδοτήσεις και συντονισμός δυνάμεων.

 Εάν κάτι πρέπει να κρατήσουμε από αυτές τις δύσκολες εμπειρίες είναι ο αναστοχασμός για τη δική μας ατομική πορεία αλλά και την πορεία του κόσμου που αφήνουμε στα παιδιά μας.

Αλληλεγγύη, ειρήνη, συμφιλίωση είναι πλέον αξίες ανεκτίμητες.

Με τις σκέψεις αυτές, για οτιδήποτε μικρό ή μεγάλο χρειάζεστε τη βοήθειά μου ή τη συνδρομή της παράταξης, παρακαλώ μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου.

Όποια πρόταση, ιδέα ή άποψη μπορεί να φανεί χρήσιμη σε όλους μας και στην πόλη είναι καλοδεχούμενη.


Αγγελική Παπάζογλου,
Κοινωνιολόγος-MSc στην Πολιτική Επιστήμη
Δημοτική Σύμβουλος Κηφισιάς
Επικεφαλής παράταξης "Κοινωνία Παρούσα"


 









Comments