ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η παράταξή μας «Κοινωνία Παρούσα στην Κηφισιά, Ν. Ερυθραία και Εκάλη» καθόλη τη διάρκεια του δίμηνου περιορισμού λόγω της πανδημίας του Covid-19 δραστηριοποιήθηκε καταθέτοντας προτάσεις «για την υιοθέτηση έκτακτων μέτρων από τον Δήμο Κηφισιάς για τον κορωνοιό καθώς και μέτρων στήριξης των πιο ευάλωτων ομάδων» (σχετικό υπόμνημα 17-3-2020).
Πρόκειται για προτάσεις που αφορούν στα ζητήματα πρόληψης, ενδεικτικά αναφέρουμε την ιατρική υποστήριξη από εθελοντές ιατρούς και τη σύσταση Τοπικού Ιατρικού Συμβουλίου που θα παρακολουθεί την εξέλιξη του ιού σε συνεργασία με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας, προστασίας και στήριξης των πιο ευάλωτων πολιτών και των ευπαθών ομάδων, μέτρα ανακούφισης και διευκολύνσεων προς τις οικογένειες με παιδιά σε παιδικούς σταθμούς αλλά και προς επιχειρηματίες που επλήγησαν από τα μέτρα περιορισμού, παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες στις έκτακτες συνθήκες, ελέγχου εφαρμογής των μέτρων από τη Δημοτική Αστυνομία καθώς και έγκαιρου συντονισμού των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και όλων των μελών του δημοτικού συμβουλίου για να τεθούν μπροστά στην εξυπηρέτηση αναγκών όπου προκύπτουν.
Αναλυτικά μπορείτε να βρείτε αναρτημένες τις προτάσεις μας στο https://aggelikipapazoglou.blogspot.com/.
Ακολούθησαν άλλα δύο υπομνήματα (8-4-2020 και 29-4-2020) με τα οποία ήμασταν η μόνη παράταξη του δημοτικού συμβουλίου που έθεσε το ζήτημα ενημέρωσης για τα κρούσματα του κορωνοιού στην χωρική αρμοδιότητα του Δήμου Κηφισιάς καθώς και εάν υπάρχει σχετική ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ. Για το λόγο αυτό, είχαμε ζητήσει τηλεδιάσκεψη επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.
Δυστυχώς, μέχρι και την δημόσια ανακοίνωση εκ μέρους της Κυβέρνησης και του κ. Χαρδαλιά, που μας εξέπληξε δυσάρεστα και λόγω του περιεχομένου της ανακοίνωσης και λόγω του χρόνου που επιλέχτηκε να γίνει, δεν είχαμε λάβει καμία απάντηση.
Ακολούθησε το εσπευσμένο διάγγελμα του Δημάρχου Κηφισιάς με το οποίο άστοχα κατά τη γνώμη μας δόθηκε η εντύπωση μίας ασύδοτης πόλης που λειτουργούσε εκτός πλαισίων και άλλων μέτρων ενώ άφηνε την εντύπωση της εύκολης στοχοποίησης της νέας γενιάς της πόλης μας που δήθεν απερίσκεπτα λειτουργούσε όλο αυτό το διάστημα. Δεν αμφισβητούμε ότι εξαιρέσεις και στραβοπατήματα μπορεί να υπήρξαν και στην Κηφισιά όπως και σε άλλες πόλεις αλλά θεωρούμε πως με τη γενίκευση που έγινε αδικείται η εικόνα της πόλης και αδικείται η προσπάθεια που έγινε από τους δημότες μας και τις οικογένειές τους. Οικογένειες, παιδιά και έφηβοι έδιναν καθημερινά το δικό τους παρών σε συνθήκες εγκλεισμού προσπαθώντας να αποκαταστήσουν τη μαθησιακή διαδικασία, να στερηθούν τους συγγενείς και φίλους τους. Δεν είναι η ώρα να διχάσουμε. Είναι η ώρα της ατομικής και συλλογικής ευθύνης όλων μας, της λελογισμένης ελευθερίας και της αυτοπειθαρχίας.
Τα θέματα αυτά απασχόλησαν και τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη των επικεφαλής όπου μας έγινε ενημέρωση ότι τα 116 κρούσματα ήταν των πρώτων μηνών της πανδημίας, μπήκαν σε καραντίνα και έληξαν και ότι έχουν ζητηθεί επιπλέον στατιστικά στοιχεία από τον ΕΟΔΥ για την επιδημιολογική παρακολούθηση της περιοχής μας. Επίσης, σε σχέση με τα σχολεία έχουν γίνει οι απαραίτητες απολυμάνσεις στα γυμνάσια και λύκεια της πόλης, υπάρχει διαθέσιμο υλικό αντισηπτικών καθώς και θα ενισχυθεί η καθαριότητα των σχολείων με καθαριστές της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου πέραν των σχολικών καθαριστριών. Για τη στήριξη της οικονομικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας της περιοχής μας θα ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα ενώ, υπήρξε έντονος προβληματισμός για τη στήριξη της κοινωνίας και όσων έχουν πληγεί από τις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοιού.
Τέλος, κατόπιν πρότασής μας συζητήσαμε την ανάπτυξη ενός τοπικού σχεδίου δράσης για τον κορωνοιό, σε εναρμόνιση με τις κεντρικές οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας αλλά και τις ανάγκες οικονομικής ανάκαμψης της περιοχής με βάση το οποίο θα ανταποκριθεί καλύτερα ο Δήμος στις παρούσες και μελλοντικές προκλήσεις της κρίσης του κορωνοιου.
Στη νέα φάση που ανοίγεται μπροστά μας η κοινωνία, η νεολαία, οι παραγωγικές δυνάμεις του Δήμου Κηφισιάς θα είναι παρόντες στις εξελίξεις με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη.


Κηφισιά, 7-5-2020 Γραφείο Τύπου

Comments