Δήλωση της Αγγελικής Παπάζογλου, επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνία Παρούσα» ενόψει της έναρξης της δεύτερης δημοτικής χρονιάς

 



Δεύτερη χρονιά στο δημοτικό συμβούλιο με περισσότερη εμπειρία και γνώση.

Συνεχίζουμε να προσφέρουμε στην πόλη μας από τη θέση της προγραμματικής αντιπολίτευσης με κατάθεση προτάσεων, με δημοτικό έλεγχο των πεπραγμένων της διοίκησης και με αναζήτηση λύσεων στα μικρά και μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τους δημότες μας.

Μέσα σε αυτές τις δύσκολες πρωτόγνωρες συνθήκες για τη δημόσια υγεία, την εργασία και την οικονομία, την παιδεία και τις οικογένειες πιστεύουμε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ειδικό ρόλο να συνδράμει, να ανακουφίσει, να μεριμνήσει ώστε να μην μείνει κανείς και καμιά μόνος και μόνη στην κρίση.

Πέραν της μόνιμης κοινωνικής και θεσμικής μας δραστηριότητας και των παρεμβάσεων μας στα τοπικά ζητήματα, ιδιαίτερα για την πρώτη και τώρα τη δεύτερη φάση της πανδημίας προχωρήσαμε στα εξής:

Θέσαμε εγκαίρως την πρόταση για τη δημιουργία Τοπικού Συμβουλίου Ιατρών που ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση του Δήμου μας θα προτείνουν δράσεις υλοποιήσιμες σε τοπικό επίπεδο.

Ζητήσαμε τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής από το Δήμο για τη δημιουργία ενός τοπικού σχεδίου δράσης για τις επιπτώσεις του κορωνοιού που θα στοχεύει στο υγειονομικό σκέλος, σε μέτρα ανακούφισης των πληττόμενων πολιτών και επιχειρήσεων, στις ευάλωτες ομάδες.

Στη μάχη αυτή που δίνει συλλογικά η κοινωνία μας δεν περισσεύει κανείς. Από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε παρόντες και παρούσες να βοηθήσουμε το Δήμο μας σε ότι χρειαστεί. Πιστεύουμε όμως παράλληλα ότι οι ιδιότυπες αυτές συνθήκες σε συνδυασμό με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του καθ' ύλην αρμόδιου Υπουργείου Εσωτερικών για την ενίσχυση του ρόλου της Οικονομικής Επιτροπής και τη μεταβίβαση σε αυτή όλων των κρίσιμων αρμοδιοτήτων διοίκησης ενός Δήμου θέτουν σε διακινδύνευση τα δικαιώματα της αντιπολίτευσης στην άσκηση του ουσιαστικού ελεγκτικού της ρόλου και κυρίως αλλοιώνουν την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου όπως έχει προκύψει από τη δημοκρατικά εκφρασμένη βούληση όλων των δημοτών.

Όλοι και όλες μαζί με αλληλεγγύη, με κοινωνική και ατομική ευθύνη θα αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας και θα μείνουμε όρθιοι.

 

Κηφισιά, 20-9-2020

Comments