Δ.Τ. για επίσκεψη στο ΣΜΑ Μελισσίων

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΜΕ, ΕΠΑΓΡΥΠΝΟΥΜΕ!

Στην επίσκεψη που έκανε στο υπό διαμόρφωση Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Μελισσίων αναφέρθηκε στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 17ης Μαρτίου, η Αγγελική Παπάζογλου, δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κοινωνία Παρούσα».

Συγκεκριμένα, ύστερα από την ανακοίνωση των 6 περιβαλλοντικών συλλόγων για τον υπό διαμόρφωση Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στο Κοιμητήριο Μελισσίων,  η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Κηφισιάς Κοινωνία Παρούσα, Αγγελική Παπάζογλου και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πεντέλης Νέοι Άνθρωποι-Νέα Αρχή, Αντώνης Φειδοπιάστης επισκέφτηκαν τον χώρο την Τετάρτη 10η Μαρτίου 2021.


Σημειωτέο ότι βάσει της παραπάνω ανακοίνωσης οι έξι σύλλογοι αναφερόμενοι στη ρύθμιση που θεσμοθετήθηκε με το άρθρο 142 του Ν.4759/9.12.2020 και αφορά στην παράταση λειτουργίας του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στα Μελίσσια, δίπλα στο Κοιμητήριο Μελισσίων, αιτούνται την άμεση απόσυρσή της ως μη νόμιμης, καθότι η συγκεκριμένη έκταση ουδέποτε λειτούργησε ως ΣΜΑ, αλλά χρησιμοποιούνταν παράνομα εδώ και πολλά χρόνια χωρίς τις αναγκαίες υποδομές, για προσωρινή απόθεση μόνο φυτοκλαδεμάτων και ογκωδών αντικειμένων, συνεπώς δεν τίθεται θέμα «παράτασης» λειτουργίας ΣΜΑ. Σχετική δε αναφορά με το περιεχόμενο της ως άνω ανακοίνωσης έχει κατατεθεί από βουλευτές του βόρειου τομέα.

Ο κ. Φειδοπιάστης τόνισε ότι ως παράταξη θα προβούν σε οποιαδήποτε αναγκαία ενέργεια ώστε να αποτρέψουν «τις παράνομες ενέργειες» της δημοτικής αρχής Πεντέλης και ενημέρωσε σχετικά την κα Παπάζογλου.

Η κα. Παπάζογλου ανέφερε ότι έγινε συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Κηφισιάς καθότι ο χώρος βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου και ότι παρακολουθεί με ανησυχία τις μεγάλες επιχωματώσεις που έχουν δημιουργηθεί.

Και οι δύο θα βρίσκονται σε στενή επαφή με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις.





   

Γραφείο Τύπου                                                    19-3-2021

Comments