ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Ας μην επικρατήσει η λογική «πάμε και όπου μας βγάλει» και για τα σχολεία του Δήμου μας - Παρέμβασή μου στην 11η συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Κηφισιάς

 


Κατά τη συζήτηση του ειδικού θέματος για τα προβλήματα στα σχολεία του Δήμου Κηφισιάς που προκλήθηκε κατόπιν αιτήματος της Ένωσης Γονέων Κηφισιάς και έλαβε χώρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 8ης Μαρτίου 2023 εκπροσωπώντας την παράταξή μας προέβησα στην εξής τοποθέτηση:

Ως «Κοινωνία Παρούσα» έχουμε από την αρχή των παρεμβάσεων μας στα δημοτικά συμβούλια θέσει το ζήτημα των σχολείων ως πρώτη προτεραιότητα. Τόσο επικεντρώνοντας κατά καιρούς στις ερωτήσεις που θέταμε, στα προ ημερησίας θέματα, στα ζητήματα που ανέκυψαν μέσα στην πανδημία (για παράδειγμα το θέμα της καθαριότητας στα σχολεία με την ανάγκη πρόσληψης επιπλέον προσωπικού, τα μέτρα προφύλαξης, την ειδική εκδήλωση που κάναμε για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων με την καθηγήτρια κ. Αθηνά Λινού κ.α.).
Διαβάσαμε με προσοχή όλα τα εισηγητικά κείμενα που μας ετοίμασε η Ένωση Γονέων Κηφισιάς που απεικονίζουν τη σημερινή προβληματική, κατ’ ουσία, κατάσταση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η σχολική κοινότητα. Ευχαριστούμε θερμά για τις προσπάθειες που διαχρονικά καταβάλλει το συλλογικό όργανο του γονεϊκού κινήματος του Δήμου μας.
Δεδομένου ότι διανύουμε μία προεκλογική χρονιά αισθανόμαστε την ανάγκη να πούμε ξεκάθαρα ότι ως «Κοινωνία Παρούσα» υιοθετούμε και δεσμευόμαστε για το σύνολο των προτάσεων που κατατίθενται και για τα οποία καλούμαστε να πάρουμε θέση. Οι δεσμεύσεις μας αυτές θα φανούν και ως μέρος του προεκλογικού προγράμματος της παράταξής μας.
Θέλουμε στο πλαίσιο της καταγραφής που έχει γίνει να συμπεριληφθεί και ένα τεχνικό ζήτημα που υπάρχει με την στήριξη του αγωγού φυσικού αερίου στη μάντρα του 1ου Γυμνασίου-Λυκείου Κηφισιάς, το οποίο συμπολίτες μας έχουν αναφέρει από τον Δεκέμβριο του 2022 στο Δήμο χωρίς να λάβουν απάντηση.
Θεωρούμε κρίσιμο και το έχουμε ήδη αναφέρει και προγενέστερα τη θέσπιση Αντιδημαρχίας Παιδείας.
Θεωρούμε απαραίτητο την τήρηση πιστοποιητικών για κάθε σχολική μονάδα (στατικής επάρκειας, ασφαλούς λειτουργίας της θέρμανσης, της πυροπροστασίας/πυρασφάλειας).
Είμαστε υπέρ της πρόληψης και ως εκ τούτου του απαραίτητου ελέγχου για τα «γερασμένα» σχολικά κτίρια με τις απαραίτητες ενέργειες για τον χρονοπρογραμματισμό των παρεμβάσεων.
Συνηγορούμε για την ενημέρωση προς την Ένωση Γονέων Κηφισιάς και προς το Δημοτικό Συμβούλιο της κατάστασης που ισχύει με την απόδοση του ΦΗΧ.
Τασσόμαστε υπέρ της ανέγερσης νέων σχολικών μονάδων με βάση τις ανάγκες.
Ψηφίζουμε υπέρ της εισήγησης που έχει κατατεθεί στο σύνολο των ζητημάτων που αναφέρει και προτείνει.
Κανείς δεν μπορεί να ρισκάρει τη ζωή των μαθητών και μαθητριών.






Comments